BLOG

The Anderson Collection at Stanford University Wins Design Award

View of the Anderson Collection from the Cantor Arts Center Photo ©Timothy Griffith

View of the Anderson Collection from the Cantor Arts Center
Photo ©Timothy Griffith

The design team was awarded the 2016 Design Award of Excellence from SARA NY (Society of American Registered Architects, New York Council) for their work on the new gallery.

The design team led by Ennead Architects, with site planning and design by O|CB, was awarded the 2016 Design Award of Excellence from SARA NY (Society of America Registered Architects, New York Council) for their work on the Anderson Collection.

The new gallery at Stanford University houses the private modern art collection of the Anderson family. The landscape complements the modern Pavilion-style design by Ennead Architects, seamlessly completing a grove setting for the gallery on what was once a parking lot.  A flourishing bioswale on the building’s north side integrates stormwater and provides habitat zones.  O|CB completed this project as part of its broader efforts on the Arts Precinct Master Plan, which included the design of the McMurtry Art and Art History Building with Diller Scofidio + Renfro.

The Anderson Collection previously received an Award of Excellence in the 2015 AIA New York State Design Awards